onsdag 23. februar 2011

Speilreflekskameraets muligheter

Denne uken har vi lært om speilreflekskamera og ulike funksjoner vi kan bruke. Vi skulle ta bilder med de ulike funksjonene.


Dybdeskarphet:- "Morgen timer"
- På dette bildet hadde jeg liten blenderåpning. Da hadde jeg på "AV" også vridde jeg på hjulet til tallet ble høyt. På dette bildet er det f22 som er brukt.
- Ideen var å få noen fine bilder på morgenkvisten. Motivet er ganske fint og bildet er tatt ved Fot-vannet.
- Visuelle virkemiddel som er brukt i bilde er blant annet at horisontlinjen er i det gylne snitt, det er også personen på bildet.


Liten dybdeskarphet:

- "Winter time"
- Her brukte jeg stor blenderåpning. Det vil si at jeg hadde på "AV" også vridde jeg til et lite tall. Her ble 3.5 brukt.
- Ideen var å få et fint vinterbilde.
- Visuelle virkemidler er det gylne snitt og horisontlinjen.

Silhuett i motlys:


- "Silhuetter"
- Instillingene jeg brukte var P: minus 2 undereksponering kontra pluss 2 overeksponering. Meningen var at lyset skulle være bak personen.
- Ideen var å få frem effekten med å bruke disse instillingene for å få frem forskjellen.
- Visuelle virkemidler er portrett.

Blits:


- "Utstilling"
- Her skulle vi ta bilder med innebygd blits, også skulle vi prøve å ha matpapir forann blitsen. Det første bildet er med vanlig blits, det andre er med matpapir foran.
- Ideen var å ta bilde av noe der man kunne se forskjellen på bildene. Her kan man se tydelig at når man har matpapir foran blitsen blir bildet tydligere og mykere.
- Visuelle virkemidler er kompoisjonen i bildet.

En fryst bevegelse:- "På vegen"
-På dette bildet brukte jeg et nikon D40x kamera, og her er det andre innstillinger enn på canon kamera som jeg har brukt tidligere. Instillingene var at jeg hadde på M, og vridde på hjulet til et høyt tall for at det skulle bli en kort lukkertid. På dette bildet sto lukkertiden på 200.
- Ideen var å få frem at man får en fryst bevegelse. Bilen har en høy fart på 70 km/t men allikevel kan det se ut som den står i ro på bildet på grunn av den korte lukkertiden.
- Visuelle virkemidler er det gylne snitt og skrålinjer.


En bevegelse:


- "I farta"
- Dette er også tatt med Nikon D40x kamera. Instillingene var på M og skru på hjulet, denne gang til et lavt tall for å få en lang lukkertid. Lukkertiden på dette bildet er på 10.
- Ideen var å få vise en bevegelse i bildet. Her kan man klart se at det er en bil som har fart.
- Visuelle virkemidler her er farten, og de skrå linjene.


Bevegelse med lang lukkertid:


- "Hjertelys"
- Instillingene er lang lukkertid. På nikon kameraet er det på "M" og skrue på hjulet til et lavt tall. Lukkertiden på dette bildet er på 1.3
- Ideen var å få frem hvilken effekt man kan få av å ha en lang lukkertid på kamera.
- Visuelle virkemidler er lys og mørke.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar